Ingen reservpump

Insulinpump och insulinpennor

Inför resan till Lund kontaktade jag Pharmanova för att höra om jag kunde få med mig en lånepump som extra säkerhet på resan. Tyvärr – men fullt förståeligt – lånar de bara ut reservpumpar för resor på max två veckor. Ifall min pump får för sig att säga upp kontraktet har jag alltså bara insulinpennorna att ta till. Efter över tre år med pump känns det verkligen som en nödlösning, som jag hoppas att jag slipper använda.

Insulinpennor

Jag har ingenting emot att ta sprutor (ja, förutom att det självklart inte är speciellt trevligt för någon, men så där i princip) men mina insulindoser är så annorlunda nu jämfört med när jag fick pumpen att det förmodligen skulle bli ganska krångligt att hitta någorlunda rätt doser. Jag behöver inte vara rädd för att dö eftersom jag har pennorna – vilket jag skulle göra utan insulin – men ett pumphaveri skulle kunna förstöra min tid här ganska rejält.

Jag håller verkligen tummarna för att min pump fortsätter fungera under hela vistelsen här i Lund!

2 reaktioner på ”Ingen reservpump

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s