Orientering med Sockertopparna

Kamratstödsgruppen Pargas Sockertoppar, en grupp för diabetiker i arbetsför ålder på min hemort, brukar hitta på lite olika aktiviteter. Igår testade vi någonting helt nytt för mig, nämligen mobo – orientering via en app i mobiltelefonen. Det finns en mobo-bana med start i gästhamnen i Pargas, och den hade vi beslutat oss för att gå. 


Vi hade några vana orienterare med oss, och kartan i appen var väldigt lätt att förstå sig på. Vi hittade alla kontroller utom en (nummer 8) som antagligen har försvunnit från sin plats på bryggändan. Där den borde ha varit, var den i alla fall inte. I övrigt var det en väldigt rolig och lätt bana i central miljö, väl värd att testa om man har vägarna förbi skärgårdens huvudstad. 


Rundan avslutades tillbaka i gästhamnen, efter att vi hade fått oss en tur runt kyrkan, i Centralparken, över några av broarna och genom gamla Malmen. Vi hann avhandla läkarbesök, blodsockerkurvor, insulinpumpar, och annat sånt där som ett gäng typ 1-diabetiker kan tänkas tala om när de träffas. Typ allt, egentligen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s