Putsa med olivolja vid byte av kanyl

När jag var till läkaren senast kollades min hud för att se om den har reagerat på pumpkanylerna. Man kan tydligen få både blåmärken och hårda hudpartier av infusionssetet, men hittills har jag varit lyckligt förskonad från allt sånt. Diabetessköterskan sa att man inte kunde tro att jag har haft pump i över tre år när man ser min hud, så det är väl ett gott betyg.

Jag antar att jag har ett ganska gott läkkött, fast min hud lätt börjar klia och speciellt så här sommartid ibland håller på att reta gallfeber på mig då sensortejpen kliar så infernaliskt när jag tränar och svettas i värmen. (Det är inte meningen att man ska ha på en Dexcom-sensor mer än en vecka – nej, men vad gör man?)

Olivolja

Ett litet tips jag har när jag tar bort mina kanyler är i alla fall att torka bort limresterna med ekologisk olivolja. Det fungerar utmärkt för mig när det gäller kanylerna, men för att få bort kinesiotejpet och Dexcom-limmet måste jag använda Remove-pads. Padsen försöker jag annars att inte använda i onödan, för de är extremt starka. Om man behöver få bort målfärg är de liksom ypperliga för det ändamålet också…

Allt är naturligtvis individuellt och olivolja för hudvård är visst lite omtvistat, men själv använder jag gärna naturprodukter, och testar mig fram. På min hud är det uppenbarligen toppen med olivolja, men det måste vara en ekologisk sådan.

En reaktion på ”Putsa med olivolja vid byte av kanyl

  1. Pingback: Vad skaver? Kanylen.. | Insulina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s