Ätbar köksdekoration

Det har väl inte undgått någon att insekter (så som gräshoppor och syrsor) är på väg att bli det nya svarta i kostväg även här i Norden? Det känns som en ganska rimlig väg att gå med tanke på naturtillgångar, miljö och så vidare, och jag är inte den som säger nej till att prova på något nytt i matväg. Som barn var några av mina favoriträtter kräftor, musslor och räkor, och jag känner överhuvudtaget inga obehagskänslor inför att äta insekter heller.

Entocube

I Finland får insekterna ännu inte säljas som mat, men man hittar dem bland annat på Ruohonjuuri under benämningen ”köksdekoration”. Haha. Insekterna innehåller förhållandevis mycket protein och lite kolhydrater, vilket gör dem till perfekt blodsockervänlig föda för mig.

Syrsa

Jag blev däremot lite besviken på innehållet i ”köksdekorationspåsen” när jag öppnade den. Några stackars syrsor låg där, men annars var det mest någon form av granola. Jag skulle helst vilja ha en påse med bara gräshoppor och syrsor, men det kanske kommer småningom, det också.

2 reaktioner på ”Ätbar köksdekoration

    1. Det smakade mest granola faktiskt, ganska sött. Syrsorna var lite spröda, men ganska smaklösa tyckte jag. Jag åt dem både med kokosmjölk och ovanpå min puddingblandning som jag brukar äta till frukost (med chiafrön, hampafrön, spirulina, kanel etc). Jag kan absolut rekommendera insekterna, men just den här blandningen höjde mitt blodsocker en del p.g.a. granolan så jag kommer nog inte att köpa den igen.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s