Hälsningar från Öresundsregionen

Jippi! Jag är hemma igen! Vad skönt det är att kunna tycka ”jippi!” både om att åka bort, och om att komma hem igen.

Det var en otroligt givande resa till Lund, Malmö och Köpenhamn, på många plan. Mitt blodsocker betedde sig alldeles exemplariskt, och jag hade faktiskt varken speciellt många höga eller låga värden. Det enda riktigt låga blodsockervärde jag hade var – naturligtvis – när jag en kväll hade joggat ut till Sankt Hans backar i Lund, för att springa backintervaller. Väl framme såg min blodsockerkurva ut så här:

Sankt Hans backar

3,1 med en pil rakt neråt. Tack för den! Jag hade som vanligt med mig russin och glukostabletter så jag fick upp blodsockret, men slitsamt som det är för kroppen med så låga värden orkade jag inte annat än att jogga tillbaka till hotellet efteråt, så backintervallerna får jag ta en annan gång. Istället kunde jag beundra omgivningen och de andra som tränade.

Sankt Hans backar Lund

Lite otippat att komma till Skåne för att träna backintervaller, kanske, men jag kunde inte låta bli att besöka backarna, som är gjorda på en gammal soptipp. Jag hade inte med mig min systemkamera på resan så det blir en hel del mobilbilder framöver, men det kan inte hjälpas.

Sankt Hans Lund

Det var många andra som sprang i backarna. Jag blev så sugen på att dra iväg, men det tar tid för mig att komma i form efter låga blodsockervärden så jag fick snällt ta det lilla lugna och lyssna på kroppen.

Då lyckades jag bättre på min andra löprunda, som jag sprang inne i stan och vid Botaniska trädgården i Lund. Blodsockret skötte sig, och jag kunde både springa som jag ville och stanna och fotografera de vackra magnoliorna som blommade här och var.

Magnolia

Sist jag var i Lund hade de redan blommat ut, så jag är glad att jag fick möjlighet att komma på nytt den här årstiden! Och jag har på känn att det inte var sista gången…

Det blir fler inlägg från resan framöver så titta gärna in igen! 

7 reaktioner på ”Hälsningar från Öresundsregionen

  1. Både russin och glukostabletter? Jag tycker mig ha märkt att enbart Dextrosol är lite för snålt och mer fast föda ger ett stadigare resultat. Är det samma för dig?

    Gilla

    1. Det är egentligen mest för att jag gillar russin bättre, men Dextro ger en snabbare höjning för mig så därför tar jag ofta både och om blodsockret är så där lågt ☺

      Gilla

  2. Pingback: Jag ska flytta till Lund! – Att vara etta

  3. Pingback: Revansch i Sankt Hans backar – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s