Spricka i insulinpumpen

Neeej! Inte igen! Det var min första tanke när jag upptäckte en spricka i min insulinpump i söndags. Min förra pump fick en spricka vid batterilocket, och nu har samma sak hänt min nuvarande pump – trots att jag har försökt vara extremt försiktig när jag skruvar åt locket.

Animas Vibe insulinpump

Tydligen är jag inte ensam om att mina pumpar råkar ut för sprickor vid batterilocket. Rubin Medical gick i höstas ut med ett meddelande om att de har fått in ett ökat antal klagomål om just den här saken, så det är förmodligen inte mig det är fel på utan pumpen.

Insulinpump spricka

Mina insulinpumpar kommer via Rubin Medical i Sverige eftersom de är svenska, men de distribueras av Pharmanova i Finland. Jag har alltid fått superbra service av Pharmanova, och i skrivande stund är en ny insulinpump på väg hem till mig, så jag kan verkligen inte klaga. Det enda negativa är att de inte hade ”min” pumpfärg på lager, så jag får nöja mig med en annan (tråkigare – i mitt tycke!) färgs pump framöver.

Är det någon som vill gissa vilken färg min nya pump kommer att ha? Jag lovar naturligtvis att avslöja svaret när jag har fått den!

11 reaktioner på ”Spricka i insulinpumpen

 1. Ska du få en rosa??

  Vet du, jag tog nu en titt på min pump, och den har också en spricka!! Färgen har lossat där runtomkring, så jag har inte märkt sprickan. 😦

  Gilla

  1. Nej, rosa skulle ändå ha varit ett bättre alternativ 😉 Den här är tråkigare än så 😀 Ja, alltså jag vet inte hur länge jag har haft den här sprickan men jag märkte den när jag bytte batteri i söndags. Antagligen har den funnits där men blev större när jag spände åt locket. Det lönar sig att kolla med Pharmanova om du också måste byta, de är ju åtminstone inte vattentäta längre när de har sprickor 😦

   Gilla

 2. Vilken tur att de flesta pumpleverantörer har sådan bra kundservice!
  En gång när jag badade i havet i Florida, spräcktes min Omnipod av en kraftig våg! Som tur är det ju bara att sätta på en ny pod då, men jag blev förvånad då de vanligen klarar av det allra mesta.
  Jag gissar på att det är en svart pump påväg hem till dig nu. 😉

  Gilla

  1. Det måste vara en av de stora fördelarna med Omnipod, att man bara kan byta ut dem om de inte fungerar! Med de andra pumparna är man ju väldigt sårbar och måste alltid ha sprutor som backup plan 😐

   Bra gissat, få se om du har rätt! 😉

   Gilla

 3. A

  Själv hade jag accu check pump i åratal. Den hade världens bästa knappar i sidan (som dessutom hade vibration) så man utan problem kunde dosera genom vilken rymddräkt som helst. Men. De var i mjukt gummi och mitt i allt hade man visst inga knappar kvar :’)

  Gilla

  1. Hehe 😁 Det verkar finnas förbättringsmöjligheter på alla pumpar! De borde kombinera sina finesser till en riktig superpump, som typ 1:or skulle få utvärdera och prova (fast det gör säkert någon redan, i och för sig) 😜

   Gilla

 4. Pingback: Säg hej till Silver! – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s