Sämsta situationen för lågt blodsocker

Det är alltid jobbigt att som typ 1-diabetiker få lågt blodsocker, men det är extra jobbigt i vissa situationer. Igår drabbade det mig i just en sådan, nämligen…


…strax efter klockan 16 en fredagseftermiddag i matbutiken, med en milslång inköpslista i handen. Sämsta situationen för ett sjunkande blodsocker, fy tusan! 

Till all lycka kom jag ändå ut ur butiken med allt jag skulle köpa, även om hjärnan var totalt inbäddad i bomull och kallsvetten rann. Usch! 

2 reaktioner på ”Sämsta situationen för lågt blodsocker

 1. A

  Längesedan jag skrev sist. Doktorandstressen :p hoppas du kom ut ur butiken utan 10 extra chokladplattor.
  Själv har jag faktiskt nyligen blivit laktosintolerant vad det verkar. Mycket dålig kombo med låga värden där man öser i sig allt man hittar :p
  Men egentligen tänkte jag fråga en helt annan sak. Hur ofta har du cgmsensor? Och hur mycket av dem får du? Jag har ju bott i Åbo i evigheter (läs: snart 9 år) men fortfarande inte vågat skriva mig här pga hemvårdsmaterialsituationen, mycket sorgligt. Åbo verkar nämligen inte mycket att hurra för :/ istället är jag 30 åringen vars pappa fortfarande hämtar saker :’) (sån jädra lycka att saker funkar så enkelt hemma på Åland

  Gilla

  1. Jag tänkte faktiskt på det du skrivit tidigare när jag skrev det här inlägget, för jag kom visserligen inte ut med 10 chokladplattor den här gången, men dock med en påse nötter med choklad på, som inte stod på inköpslistan! 😉 Jag skyller på blodsockret 😜

   Såvitt jag också vet (eller har hört) är Åbo ett av de sämre ställena när det gäller att få ut material. Jag går ju visserligen på TYKS, men får material från Pargas, där det är ganska bra ställt. Diabetessköterskan på TYKS sa en gång till mig när hon såg att jag bor i Pargas att det var tur, för t.ex. i Reso lär de inte få några sensorer alls, fast TYKS skriver ut dem 😔 Jag får drygt en sensor per månad, och de håller nuförtiden 2-3 veckor på mig, så jag kan ha dem på för det mesta. Tidigare höll de lätt upp till 4-5 veckor så då var det lugnt (förutom att det började klia utav bara helsike runt tejpen, kanske inte så hygieniskt)…Jag har hört att Åland är bra när det gäller materialutdelningen så jag förstår verkligen att du gör som du gör! Så himla trist att det ska vara så ojämlikt i landet, det handlar ju ändå om viktigt vårdmaterial!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s