Inget Brahelopp i år

I år blir det inget Brahelopp för mig. Jag velade fram och tillbaka och hit och dit in i det sista, men till slut kom jag fram till att jag inte ska springa loppet i år.

Braheloppet

Bild från fjolårets Brahelopp. Jag marscherar mot startlinjen i lila löparjacka.

Jag har ju satsat mer på styrketräningen under de senaste månaderna, och har helt enkelt sprungit så lite att jag inte känner mig bekväm med att ställa upp i loppet i år. Synd, för det är ett riktigt trevligt lopp. Men, det är väl som de brukar säga: Man kan inte få allt. Just nu har jag valt att satsa mer på styrketräning, och då får jag också bita i det sura äpplet och inse att jag kanske inte kan ställa upp i lopp på samma sätt som förut.

Även om jag skulle kunna genomföra loppet vet jag med mig själv att det skulle gräma mig så mycket om jag fick en sämre tid (vilket jag helt säkert skulle få) än ifjol och det känns bara kontraproduktivt att utsätta sig själv för det. Tids nog kommer jag att börja springa mer igen (och det kommer nog mitt blodsocker att tacka mig för eftersom löpträning är något av det effektivaste jag kan syssla med för att underlätta blodsockerkampen).

Ska någon av Att vara ettas läsare springa Braheloppet i år? Det går av stapeln på söndag så man hinner fortfarande med om man vill!

4 reaktioner på ”Inget Brahelopp i år

  1. Alltså varför kommer jag aldrig ihåg detta lopp?! Jag är i.o.f.s ledig på söndagen och har väl inget inplanerat, hmm… samtidigt är jag inte det minsta förberedd på att springa lopp på söndagen och skulle säkert bara bli besviken på tiden. Men… Kanske om det är fint väder och jag får feeling, så varför inte?!

    Gilla

    1. Det är ju lite så jo, jag är precis likadan att jag inte vill springa lopp om jag inte har dem inplanerade i mitt träningsschema i förväg! Om andan faller på tycker jag absolut att du ska springa Braheloppet, det är en ganska flack bana som är knappa 10 km (9,1 om jag minns rätt), så det är hyfsat lätt att få bra tider 😊

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s