Mat från morgon till kväll

Mitt inlägg med en matdag i mitt liv blev så uppskattat att jag tänkte köra en favorit i repris och dela med mig av ytterligare en matdag. Redo? Häng med!

Morgonmål

Jag har nog skrivit det tidigare, men min frukost är ganska ensidig. Det blir nästan alltid chiapudding (den här gången med kiwi, granatäpple och kakaonibs) och Porokylän ruiskarppis rostbröd med ost och kalkon. Sen shottar jag järntillskott också. Drycken är blodsockervänlig kakao (klicka för recept).

Paleo

Lunchen den här dagen blev Åstrand och Matglads lite nyttigare snabbmat i form av ett paleo burger meal. Jag gillar egentligen inte att klassificera det jag äter enligt någon speciell diet, men dietmässigt kan man väl säga att paleo är ett av de blodsockervänligare alternativen för mig.

Åstrand&Matglad

Förutom hamburgaren med ett stekt ägg är det batat. Fritt från spannmål och mjölkprodukter (även om jag nog äter mjölkprodukter). Det är inte den blodsockervänligaste rätten jag kan välja, men man kan också göra sämre val, om man säger så. 

PaleoHamburgare

Jag piffade till lunchen med lite färsk sallad, persilja, extra tomat och en ostbit. Verkligen jättegott!

Blomkålssallad

Till middag blev det något lite lättare efter den bastanta lunchen. En sallad gjord på en bas av blomkål och tonfisk, och så lite blandade grönsaker och nötter. Ett fröknäckebröd med kalkon till.

Smörgåsgurka

Och till sist kvällsmålet, som jag måste få för att inte svälta ihjäl under natten. Haha. Gurka med mozzarellaost och tomat på. Möjligen slank det ner en Pepsi Max den här kvällen också…(Illa, illa!)

Hoppas du blev inspirerad till egna blodsockervänliga måltider!

2 reaktioner på ”Mat från morgon till kväll

  1. Pingback: Vad äter du på kvällen? – Att vara etta

  2. Pingback: Mellanmålstips med gurka – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s