Stör ej – högt blodsocker

Som typ 1-diabetiker har man högt blodsocker ibland. Det hör liksom till sjukdomen, hur väl man än försöker sköta sig. Ibland kan det bero på pumpstrul, ibland på fel insulindos, ibland på stress, ibland på infektion och ibland på fan och hans moster.

Många blir lättretliga, sura och arga eftersom man oftast inte mår speciellt bra när man har högt blodsocker. Så också jag själv. Jag tror att jag annars kan upplevas som en lite timid och ganska hygglig person, men när jag har högt blodsocker blir jag Häxan Surtant (även om jag tror att jag kan dölja det ganska bra i sällskap).

Störej

Vid högt blodsocker kan det vara bra att ha en ”Stör ej”-dörrskylt att hänga på dörrhandtaget. Jag tror att jag ska tillägga texten ”högt blodsocker”, så det framgår varför det kan löna sig för den som har tänkt knacka på att hålla sig undan ett tag när jag hänger ut skylten. Hihi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s