Högintensiv träning höjer blodsockret?

Ikväll är det dags för ett gemensamt träningspass tillsammans med Motionera med diabetes-gänget. Vi ska träna korta intervaller, vilket innebär att vi springer så snabbt vi kan en viss tid, och sen vilar (står/går) vi en viss – lite kortare – tid. Intervallträning är jättebra för att få upp pulsen och höja konditionen!

Salomon

Vad intervallträning också kan göra är att höja blodsockret. Det kan låta lite motsägelsefullt, ska träning inte sänka blodsockret? Jo, men riktigt så enkelt är det inte. För en typ 1-diabetiker som saknar egen insulinproduktion blir det extra tydligt att till exempel styrketräning och högintervallträning istället kan höja blodsockret. Jag kan märka att högintensiv träning generellt ger mig stigande värden, men det är en massa faktorer som inverkar.

Peter Adolfsson, barndiabetesläkare och en av Sveriges kunnigaste inom området diabetes typ 1 och träning, delar med sig av goda råd och tips på Diabit. Titta in där om du vill veta mer om hur kroppen fungerar vid träning och diabetes typ 1, det är en hel vetenskap!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s