En höjdare

12.0

Imorse hade jag en riktig höjdare, av det oönskade slaget. Jag vaknade med ett blodsocker på 12,0. Usel start på en söndagmorgon! Min sensor dog igår, och jag lade mig med ett blodsocker på 9,8, varpå jag tog lite insulin för att få ner det till natten och kunna vakna med ett hyggligt blodsockervärde. Men nehej då, det tyckte inte Herr Mellitus!

Vass

Såna gånger får jag anstränga mig för att inte låta mitt blodsocker dra ner på humöret. Jag blir lätt orolig, arg och ledsen när blodsockret är högt (följdsjukdomar, följdsjukdomar!) och tycker att jag har misslyckats – vilket jag på sätt och vis har, men jag har ju trots allt gjort mitt bästa, och att kroppen inte har svarat på det är ingenting jag kan anklaga mig själv för.

Det är såna gånger jag går ut i naturen. Andas, och lyfter blicken. Livet är så mycket mer än ett blodsocker. Solljus i vassruggen en tidig morgon i mars. Iskristaller som gnistrar i strandkanten. Snö som smälter under dagens lopp, som droppar och porlar när det kalla försvinner ju högre solen stiger.

Det är vår i luften. Livet är mer än ett blodsocker.

2 reaktioner på ”En höjdare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s