Kom med och spring Kuntovitonen!

Ännu är det inte för sent att starta löpträningsprogrammet och komma med och springa Kuntovitonen (5 eller 10 km) med Motionera med diabetes-gänget i Åbo i maj. Det är ett lopp med en massa program i anslutning, och i år blir det tydligen en riktig fest eftersom loppet firar 30 år.

Satsningen görs i regi av Diabetesföreningen i Åboland och vi riktar oss till diabetiker i arbetsför ålder samt till föräldrar till barn med diabetes. Det är jag som drar de gemensamma träningspassen, och i år har vi två träningsprogram man kan följa: ett för nybörjare och ett för vanare löpare. Om det låter som något för dig tycker jag att du ska komma med! Man måste inte delta på våra gemensamma träningspass, utan får ett träningsprogram som kan genomföras helt på distans, och så sammansluter vi i Åbo i maj och springer loppet tillsammans.

NK52016
Foto: Raija Holmberg 

Vårt glada gäng före loppet 2016

Fram till loppet bollar vi tankar om träning, blodsocker och diabetes i en sluten Facebook-grupp, där ingen fråga är för dum för att ställas. Jag är starkt av den åsikten att träning ska vara roligt, och eftersom jag själv vågade börja träna hårt så sent i livet just på grund av min diabetes kan jag nästan lova att jag känner igen de flesta tankar man kan ha när man ska komma igång med träning i kombination med insulinbehandlad diabetes.

Känner du för att komma med? Mejla mig på attvaraetta@gmail.com för mer information och anmälan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s