Slippa dosera insulin

te1

Jag brukar säga att allt jag intar i form av mat och dryck måste jag också dosera insulin till. Ett undantag är te. Därför dricker jag gärna te (även om jag har lärt mig att dricka kaffe då och då nuförtiden, men det måste jag dosera insulin till, så te känns ändå som ett bättre och lättare alternativ).

te2

Det godaste teet jag har druckit är nästan Kusmi tea. Lyxigt så det förslår, men ibland måste man väl få unna sig lite lyx också (på tal om att unna sig).

Dricker du te eller kaffe? Och om du har diabetes, behöver du ta insulin till?

te3

5 reaktioner på ”Slippa dosera insulin

 1. Jag dricker kaffe alla dagar, men behöver inte dosera till det. Jag dricker också andra koffeinhaltiga drycker (alltså Pepsi Max eller Cola Zero), men doserar inte till dem heller. 🙂

  Gilla

  1. …för mig också skulle det bli! 😉 Sen är det förstås också som vi pratade om att det beror lite på tidpunkt på dagen, vad man har gjort och vad man ska göra men så där överlag behöver jag lite insulin till kaffe men inget till te 😊

   Gilla

 2. A

  Måste erkänna att jag aldrig funderat på saken.

  Måste även erkänna att jag blev himla nyfiken på vad för te du dricker? Allt te utom sånt som explicit är koffeinfritt innehåller ju koffein. Kanske du har en magisk koffeingräns? Eller är det månne något annat.
  Måste onekligen forska vidare i detta 😀

  Gilla

  1. Jag tror mycket på det där med en magisk koffeingräns! Jag dricker så gott som alla sorters te men helst grönt och inte så gärna svart, så kanske koffeingränsen håller sig under den ”tillåtna” för mig därför…Nä, jag vet inte 😂 Sen är det förstås inga stora mängder insulin jag behöver ta till kaffe heller, det kan räcka med en halv enhet, och till 0,33 l Pepsi max räknar jag med 0,30 enheter insulin om jag vill att blodsockret inte ska höjas alls så det är väldigt lite som krävs för mig. Spännande dock, tycker jag! Du får forska vidare och berätta hur det gick för dig sen!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s