Diabetesstrumpor och ormsalva

Inlägget presenteras i samarbete med Butik21

Minns någon av er att jag visade mina tåstrumpor för diabetesfötter i höstas? Ett skönt par strumpor, speciellt för diabetiker. Flera av er ville veta varifrån jag hade köpt dem, men eftersom jag hade fått strumporna i present visste jag inte varifrån de kom. Men den som söker ska finna – och visst finns det återförsäljare av tåstrumpor! En av dessa är Butik21, som har ett stort utbud av strumpor specialdesignade för diabetiker.

tastrumpa1

Nu har jag ett par vita tåstrumpor med kort skaft i min ägo, att variera med. Lika sköna och roliga som mina gamla (som vid närmare eftertanke kanske får pensioneras snart, nu när jag har ett par nya).

tastrumpa2

De här blir perfekta till sommaren, både för det korta skaftets skull, och för att det kan vara skönt att separera tårna när det är varmt och svettigt ute.

tastrumpa3

Jag blir lite full i skratt varje gång jag tittar ner på mina fötter när jag använder såna här strumpor. Visst ser de för roliga ut? En riktig humörhöjare, tycker jag.

diabetesstrumpa

Den som inte känner sig manad att ha kul på bekostnad av sina strumpor behöver inte misströsta. Man hittar också strumpor i vanligt format, utan separata tår. Det finns en hel massa diabetesstrumpor (klick!) att välja mellan, och det roligaste är nästan att strumporna också har diabetes, för visst måste väl en strumpa som kallas diabetikerstrumpa också lida av sjukdomen? (Nej förlåt, den var dålig – men lite rolig också!)

diabetesstrumpa2

De här strumporna är så otroligt sköna att jag faktiskt aldrig har haft på mig något så skönt om fötterna, tror jag. De har ingen resår, vilket förstås kan göra att de rullar ner lättare, men för mig som gärna drar på mig ett par yllesockor ovanpå när det är kallt ute är de perfekta.

diabetesstrumpa3

Som att ha fötterna inbäddade i mjukaste bomull, nästan. De här är i en lite längre modell, så där halvlånga. Kul med ränder också, tycker jag!

ormsalva1

Men inte nog med strumporna, Butik21 har också andra produkter. För mig som förespråkar en aktiv livsstil för alla, med eller utan diabetes, passar den här ormsalvan som hand i handske (eller ska jag kanske skriva fot i strumpa, med tanke på temat ovan).

ormsalva2

Vad ska man med ormsalva till, undrar kanske någon. Jo, så här: Ormsalvan på bilden är en kylgel med mentol, som svalkar och lindrar tillfällig smärta och minskar svullnader. Själv använder jag ofta kylgel på benen efter långa löppass, eftersom jag tycker att det är väldigt skönt att smörja in benen när de har fått jobba hårt. Den här kylgelen är väldigt behaglig, och svider inte alls på min hud som vissa andra sorter kan göra. Ormsalva kylgel kan beställas här (klick!).

Inlägget presenterades i samarbete med Butik21, men alla åsikter och tankar som framförts är mina egna. Mejla mig på attvaraetta@gmail.com om du är intresserad av ett samarbete. 

En reaktion på ”Diabetesstrumpor och ormsalva

  1. Pingback: Om samarbeten – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s