Diabetikerns första hjälp på gymmet

Sen jag började träna på gym slipper jag dra runt med extra kolhydrater på kroppen, så som jag är tvungen att göra när jag springer. Jag bär fortfarande min insulinpump i ett bälte eller i kläder med fickor, men något annat behöver jag egentligen inte ha med mig bland vikterna och maskinerna.

Eftersom jag gärna tar det säkra före det osäkra vill jag ändå gärna ha någonting som höjer blodsockret inom räckhåll när jag tränar, för om det vill sig riktigt illa kan det gå så att jag inte hinner till omklädningsrummet om jag får akut lågt blodsocker. Det är förvisso ganska osannolikt, men det kan hända.

vattenflaska1

Därför har jag kommit på den perfekta lösningen: Ett svettband med ficka runt vattenflaskan! Och så några glukostabletter i. Toppen! Svettbandet kunde man förstås ha runt handleden, där det ska vara, men om jag kan slippa dra runt på mer saker än jag redan gör på min kropp gör jag det gärna.

vattenflaska2

Hur gör ni andra med diabetes när ni tränar på gym? Har ni extra kolhydrater i gymväskan i omklädningsrummet, eller har ni hittat på något liknande system?

En reaktion på ”Diabetikerns första hjälp på gymmet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s