Skärgårdsmarschen

skargardsmarch

Att promenera är ungefär det bästa man kan göra när man har diabetes, tycker jag. Det är generellt inte lika svårt att få till blodsockermässigt som hårdare träning – även om jag vet att det där är individuellt – och dessutom är det ju superbra för hela kroppen att röra på sig.

Själv promenerar jag ganska mycket, både med Ebba och annars. Jag gillar att ta mig fram gående, helt enkelt. Som en av mina kompisar lite skämtsamt sa när jag nämnde att jag hade parkerat min bil en bit ifrån det ställe vi hade träffats på inne i Åbo: ”Jaha, så du har den i S:t Karins då”. Nåja, riktigt så långt som 10 kilometer ifrån brukar jag väl inte parkera, men lätt ett par kilometer. Dels för att jag inte tycker om att köra i stan, och dels för att jag uppskattar vardagsmotion, och gillar att klämma in en promenad här och där.

Idag startar Skärgårdsmarschen, en motionskamp mellan skärgårdskommunerna i Åboland. Jag tänker delta den här gången, även om jag inte hinner vara med på den inledande gemensamma marschen. Man får räkna in löpning, gång och skidning – och så kan man vinna fina priser. Perfekt!

Dagens uppmaning från mig till dig som läser Att vara etta får bli att delta i Skärgårdsmarschen om du bor här i trakten, och att gå ut på en promenad (eller två, eller flera) även om du inte gör det. Ut och gå (eller spring, eller skida) nu! 

En reaktion på ”Skärgårdsmarschen

  1. Pingback: Nöta tågsäten – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s