Nyårslöftet

Brukar ni avge nyårslöften? Jag brukar inte det. Inte något i stil med att jag ska sluta röka (om jag hade gjort det) eller så där i alla fall. Någon gång har jag tänkt att mitt kommande år ska genomsyras av ett mantra, men ingenting jag direkt ska uppnå.

Inför 2017 tänker jag inte heller avge något löfte. Däremot tänkte jag försöka mig på en ny utmaning. Träningen fungerar bra blodsockermässigt för mig enligt vissa bestämda mönster (eftermiddag/kväll är till exempel lättare än förmiddag/dag), och det här skulle jag vilja utmana.

imgp2880

Min utmaning inför nästa år blir därför att börja träna på olika tider. Jag vill kunna träna när jag vill – utan att min diabetes någonsin ska vara ett hinder. Jag vill kunna träna före frukost, om jag vill (det har jag visserligen gjort några gånger men inte riktigt fått till det optimalt med blodsockret). För att lyckas med det måste jag öva öva öva, och testa mig fram. Det blir verkligen en utmaning, men det ska banne mig inte vara min diabetes som bestämmer om jag ska träna på morgonen eller på kvällen eller på dagen eller på natten, utan jag själv.

Är någon med mig? Kanske du inte alls tränar på grund av din diabetes, men vill försöka? Eller kanske du har någon annan träningsrelaterad utmaning? Dela med dig, så kämpar vi tillsammans!

7 reaktioner på ”Nyårslöftet

 1. Bra nyårsmål! Det är nog väldigt bra att träna på att träna på olika tider. Själv tränar jag alltid efter jobbet vid kl.17-18. Men lopp och tävlingar ligger ju oftast betydligt tidigare i starten så försöker träna tidigare på helgerna men märker att jag är mycket segare tidigare på dagen plus att blodsockret blir annorlunda. Men som sagt väldigt bra inför tävlingar och lopp att träna på de starttider de har. Sen är väl variation bra för kroppen 🙂 och lära sig blodsockret bättre.

  Gilla

  1. Exakt! Jag tror också att jag lyckas så mycket bättre med träningen blodsockermässigt på eftermiddagarna eftersom det är då jag ofta tränar 😊 På helgerna blir det ibland dagtid men speciellt morgnarna är jag dålig på att komma iväg, och före frukost händer väldigt sällan. Det tror jag i och för sig att jag sparar till våren/sommaren när det är skönare att ta sig ut tidigt, men jag ska absolut börja träna mer före frukost (och bränna lite fett!) när det blir varmare och ljusare ute 😊

   Gillad av 1 person

 2. Hej 🙂 Jag är med dig!!!!! (y) För min egen del så mår jag bättre om jag tränar varannan dag, men sen så skall man ta sig i kragen och komma ut oxå 😉 Tanken var att jag skulle ha jullovet som uppvärmning av träning så det skulle kännas lättare sen när skolan börjar igen, men icke då jag har varit sjuk i nästa en veckan nu 😦 Men så fort denna förkylning och hosta släpper så skall jag ute. Kommer skriva upp mina nyårslöften på bloggen på lördag….Kram på dig 🙂

  Gilla

  1. Vad roligt med en till ”minst-varannan-dag”-tränare, vi får följas åt under året! Hoppas du blir frisk snart och kan komma igång med träningen, det är verkligen så drygt när man blir sjuk och sånt kommer emellan!
   Då ska jag titta in på din blogg imorgon, vad skoj! Ha det bra, kram 😊

   Gilla

 3. A

  Här har du en till som är med :p för min del gäller det att komma igång överhuvudtaget… Får kanske ägna söndagen åt att göra någon form av planering.

  Underligt hur man kan vara så duktig på att planera vissa saker (t.ex forskning) och helt oförmögen att planera annat (träning)

  Gilla

 4. Pingback: ”Hur går det med nyårslöftet?” – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s