Om att aldrig säga aldrig

Om det är någonting jag har lärt mig hittills i livet så är det att aldrig säga aldrig. Igår gjorde jag något som jag aldrig trodde att jag skulle göra, men se där: Så blev det ändå!

Jag talar om att styrketräna på gym. Som gammal hästflicka (och mer av en friluftstyp överlag) har jag alltid tyckt att gymträning verkar lite…tja, onödigt. Varför skulle jag stå inne på ett gym och och lyfta skrot, när jag kan göra någonting nyttigt istället? Jag menar, som typ att mocka en box, bära höbalar eller något annat sånt där tungt och nyttigt som man gör i stallet. Eller som min pappa brukar säga: Ut och hugg ved istället!

Faktum är ändå att min kropp inte orkar med kontorsarbete och löpning om jag inte tränar styrka. Det har blivit allt tydligare med åren, och efter att ha tränat en hel del styrkeövningar på höstens konditionssalstimmar har jag märkt hur mycket bättre min kropp orkar om jag satsar lite mer på styrkan. Nu har jag dessutom ingen häst längre, så den naturliga styrketräningen blir inte av på samma sätt. Visserligen kunde jag gott gå ut och hugga lite mer ved (ja, det har du rätt i, pappa!), men poängen är ändå att jag mår så mycket bättre när jag styrketränar också.

20161219_170852.jpg

Sagt och gjort. Någon gång i höstas bestämde jag mig för att börja styrketräna mer. Och igår blev mitt första pass av, tillsammans med duktiga Malin. Steget för mig att kliva in på ett Gym med stort G var ganska stort, det ska erkännas, men med hjälp av Malin kändes det inte alls lika farligt. Jag är ju den som helst tar det säkra före det osäkra, och därför anlitade jag Malin som PT. Det var nog det bästa jag kunde göra för nu får jag skräddarsydda träningsprogram och individuell coachning, så jag inte gör övningarna fel.

20161219_175311.jpg

Vid det här laget är jag så pass van vid olika sorters träning att det funkade jättebra med mitt blodsocker. En kurva omkring 7-9 i blodsocker är jag mer än nöjd med. Vi körde dessutom långt över en timme och det var en massa nya övningar och maskiner för min del. Vilken kontrast till den tiden då jag inte ens kunde delta i skolgymnastiken på grund av mitt svängiga blodsocker!

20161219_170801.jpg

Det lite suddiga utgångsläget. Pumpen ligger, som synes, i tryggt förvar i sidofickan i AnnaPS-sportbh:n

8 reaktioner på ”Om att aldrig säga aldrig

    1. Ja, det kändes verkligen lyxigt att unna sig både PT och gymkort för det sved till ordentligt i plånboken kan jag säga 😂 Förhoppningsvis svider kroppen lite mindre tack vare styrketräningen under det kommande året! 😉

      Gilla

  1. Pingback: Ropa inte hej – Att vara etta

  2. Pingback: Vinterns träning – Att vara etta

  3. Pingback: Styrketräning och träningsdagbok – Att vara etta

  4. Pingback: Styrketräning i 6 månader – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s