Surdegsknäckebröd

Blodsockervänlig mat är ett återkommande tema här på Att vara etta. Ibland äter jag ändå lite mindre blodsockervänligt, eller någonting mittemellan. Ett sådant mittemellan-tips ska jag komma med idag, nämligen:

Surdegsknäckebröd! Det är inte jättehyggligt mot mitt blodsocker, men ack så gott! Förra veckan bjöd jag mina kollegor på jobbet på lite smått och gott (med anledning av någonting som jag ska berätta om här på bloggen snart), och på bordet stod bland annat surdegsknäckebröd, som jag hade bakat direkt ur en påse.

imgp2845-kopia

Som jag tidigare har konstaterat är jag inte direkt den som trivs i köket, så att ta en färdig bakmix och bara tillsätta vatten och olja passar mig utmärkt. Då gäller det bara att se till att man inte bränner plåten i ugnen, så har man sitt på det torra, liksom.

imgp2852-kopia

Om det är någon som undrar över vad jag egentligen menar med blodsockervänligt så hänger det ihop med kolhydratmängden i ett livsmedel. Ju mer kolhydrater, desto mindre blodsockervänligt. Det finns också snabba och långsamma kolhydrater, som alltså är mer eller mindre vänliga mot mitt blodsocker. De snabba ger en snabbt stigande blodsockerkurva, som kan vara svår för mig att parera ens med mycket insulin till.

De här påsarna har jag hittat i den lokala K-butiken. Jag har sett att det också finns en fröknäckebrödsmix, som innehåller 19 gram kolhydrater per 100 gram. Det kanske kan vara värt att testa för den som vill ha lite färre kolhydrater än i surdegsknäckebrödsmixen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s