Vägkost

imgp2675-kopia

Snabba och lite långsammare kolhydrater. Första hjälp och vägkost – alltid i mitt bagage.

När jag åkte till Stockholm förra veckan hade jag kappsäcken full med morötter. Nej då. Inte riktigt, men näst intill. Jag har alltid tyckt om morötter, och konstigt nog blev jag inte avskräckt ens då jag klämde i mig morötter tills jag blev gul (vilket både är lite tragiskt och lite komiskt, så här i efterhand).

Som vägkost när jag reser brukar jag klämma ner ett gäng morötter i bagaget, eftersom de fungerar utmärkt som lagom blodsockerhöjare för mig. Jag vet att de inte höjer blodsockret alls på vissa diabetiker, men på mig höjer de lite grann, precis så mycket att jag kan gnaga i mig en morot när blodsockret är lite lågt, utan att ta insulin till. Om blodsockret redan är lite högt doserar jag en skvätt insulin. Perfekt vägkost, tycker jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s