Frihet

Någonting av det jag uppskattar allra mest är frihet. Smaka på ordet. Frihet. Jag tror det är mitt bästa ord, faktiskt. Inte så mycket för hur det låter, som för vad det innebär.

Ändå är sanningen att jag inte är speciellt fri. Vissa med diabetes hävdar bestämt att deras diabetes inte styr deras liv och inte begränsar dem. Själv tycker jag att min diabetes definitivt begränsar min frihet. Jag skulle inte säga att den styr mitt liv, men visst måste jag anpassa mig efter den ibland, det är ett faktum man inte kommer ifrån. Som när jag vill ut och springa och har ett blodsocker på 2, då är jag inte speciellt fri att göra som jag vill.

imgp3467

Min diabetes hindrar mig inte från att göra vad jag vill, men den begränsar min frihet att göra vad jag vill när jag vill. Jag måste hela tiden anpassa mig och jämka ihop min vardag så att både jag och min sjukdom mår så bra som möjligt.

Idag firar vi att Finland har varit ett fritt land i 99 år. Det är en frihet jag uppskattar och respekterar oerhört mycket. Även om jag själv inte alltid kan leva så fritt som jag kanske skulle vilja på grund av min diabetes, får jag ändå göra det i ett fritt land, och så hoppas jag det ska förbli.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s