I sömnen

”Piip piip piip!”. Ett larm ljuder i natten. En hand trevar efter slangen till insulinpumpen, utgår från magen, där infusionssetet är inskjutet, drar i slangen, får tag i pumpen.

”Piip piip piip!”. Utan att öppna ögonen, fingrar som vant känner pumpknapparnas funktioner. Trycker. ”Piip piip piip!”. Bekräftar larmet. Tystnad. Öppnar ett öga, kisar i mörkret. Vad var det för larm? Högt blodsocker? Lågt? Kisar på pumpklockan. 02:04. Blodsocker över inställt gränsvärde. Försöker samla sömndruckna tankar. Hur mycket insulin behövs? Analysen, mest i sömnen. Doserar insulin. Lägger ner pumpen bredvid kroppen på lakanet, vänder sidan till.

I sömnen.

imgp1307

3 reaktioner på ”I sömnen

      1. Min har nog också, och den är igång. Men jag använder den sällan :p men den funkar som påminnelse om att fundera en extra gång över mina korrigeringsdoser. Tar ofta lite för små pga rädsla för hypon

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s