”Men har du inte lärt dig?”

Man skulle kunna tro att blodsockerkurvor som den jag skrev om igår, och t.ex. den här och den här inte förekommer efter 24 år med diabetes typ 1. Man skulle kunna tro att någon som har levt med sjukdomen så länge som jag har gjort borde kunna undvika sådana kurvor om hen vill och försöker – det skulle man verkligen.

Så är inte fallet, för de allra flesta typ 1-diabetiker (åtminstone alla jag har kommit i kontakt med och känner, och det är ändå några stycken). Det skulle vara så lätt om det bara var att ta en spruta (eller två, eller fem eller tio) och så skulle blodsockret bete sig som man ville, men så enkelt är det sällan med diabetes typ 1.

Det svåra med den här sjukdomen är att varje dag innebär en ny blodsockerkamp. Ibland går det naturligtvis bättre, men ibland känns det som om det inte går alls.

Så på frågan ”Men har du inte lärt dig?” kan jag svara jo, jag har lärt mig otroligt mycket om min diabetes och om hur jag ska hantera mitt blodsocker under 24 år, men vissa saker kan man inte påverka och vissa saker går inte att lära sig med den här sjukdomen.

Tro mig, jag har försökt. Jag fortsätter att försöka varje dag.

imgp2372

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s