Oro och blodsockersvängningar

Den uppmärksamme minns säkert att jag har skrivit att allt påverkar mitt blodsocker. Allt! Känslostämningar (speciellt oro, stress, rädsla och andra negativa känslor) höjer mitt blodsocker, eller gör det känsligare än vanligt för sådant som annars höjer det mer moderat. 

Det senaste dygnet har jag varit så orolig för den, vars små tassar man ser ovanför pumpen i bild. Och det har sannerligen märkts på mitt blodsocker! Jag brukar ju vanligen lyckas parera svängarna ganska hyfsat, men det är helt omöjligt i såna här lägen. I morse tog jag en planerad sovmorgon, och steg upp vid 9-tiden, för att mötas av en blodsockerkurva som hade stigit raskt den senaste timmen (alltså medan jag sov!). 

Nu verkar hon må bättre, min fina Nisse, och jag hoppas att mitt blodsocker också börjar göra det snart. 

En reaktion på ”Oro och blodsockersvängningar

  1. Pingback: ”Men har du inte lärt dig?” – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s