En massa motion

Det har varit en massa motion här på Att vara etta de senaste dagarna. Alla är ju inte lika förtjusta i träning, konstigt nog (hehe), så nu ska vi kanske ha en lite mer lagom balans i inläggen framöver. Eller vad säger ni?

Till sist i serien ”Att träna med typ 1” vill jag ändå ta upp vardagsmotionen. Den är ofta väldigt underskattad, och många, inklusive mig själv, räknar inte den som någon motion alls. Ändå vet man ju hur viktig den är, speciellt nuförtiden när det är konstaterat att väldigt många rör på sig allt för lite.

imgp2337

Jag går mycket, både med Ebba och annars. Om jag kan ta trapporna istället för hissen gör jag det. Mest för att jag märker att min kropp behöver röra på sig. Jag har ett stillasittande jobb och behöver all rörelse jag kan få som motvikt. Mitt blodsocker mår också bra av rörelse i vardagen. Ibland kan en lugn hundpromenad faktiskt vara bättre för mitt blodsocker än ett svettigt löppass. Dessutom är det ju så skönt att vara ute i naturen och bara ströva fram, utan att ha bråttom någonstans.

Hur tänker du kring vardagsmotion? Rör du på dig mycket i vardagen?

imgp2352

Jag ser visst ut som ett missfärgat blåbär i mina vinterkläder. Nog för att lila är en av mina favoritfärger, men här blev det kanske lite för mycket av det goda…

 

3 reaktioner på ”En massa motion

    1. Så är det, hundpromenader rockar! Det sägs ju att hunden är människans bästa vän, och det stämmer kanske ännu bättre in på människor med diabetes (förutsatt att man går ut och gå med sin hund, förstås) 😊

      Gilla

  1. Pingback: Skärgårdsmarschen – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s