Pumpen under träning

En bra fråga när man tränar som insulinpumpsbehandlad diabetiker är var man ska förvara pumpen, till exempel när man springer. Jag har testat ett antal olika förvaringssätt, och tänkte dela med mig av mina favoriter idag.

imgp2555-kopia

Midjebälten är nästan ett måste för mig när jag springer, eftersom jag utöver pumpen dessutom vill ha med mig min telefon och en hel del extra kolhydrater.

I somras fick jag för första gången testa ett FlipBelt, som kom att bli en stor favorit. Jag har några andra varianter av midjebälten, som ni kan se på bilden ovan, men mina FlipBelt är bäst vid löpning eftersom de skumpar runt minst. Jag har ett FlipBelt Classic (det lila) och ett Zipper. SPIbelt är också bra, men i det ryms i princip bara pumpen så det brukar jag ha om jag tränar t.ex. på gym och inte behöver bära med mig en massa saker.

imgp2578-kopia

Sen har vi ju AnnaPS kläder. Specialdesignade med inbyggda fickor för pumpen. Och jag älskar dem! Jag har några linnen, ett par trosor och en sportbh, och jag tycker allra mest om sportlinnena och sportbh:n att springa i. Pumpen ligger väldigt skyddat, och dessutom kan man använda övriga fickor till att fylla med extra kolhydrater, telefon o.s.v. Så här (klick!) ser linnet och sportbh:n ut på mig, med pumpen inne i en av fickorna.

Så här års får man ju också fundera över vad man ska klä sig i för att inte få för kallt (eller för varmt, för den delen!) när man springer ute. I vintras delade jag med mig av mina bästa klädtips vid vinterlöpning, för att undvika att man själv eller ens insulin blir för kallt.

En reaktion på ”Pumpen under träning

  1. Pingback: Insulin i kallt väder – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s