Motionseffekten

imgp2591

Det har väl knappast undgått någon att träning är bra för hela kroppen? Det blir extra tydligt för en insulinbehandlad diabetiker, eftersom man så tydligt kan se motionseffekten på blodsockret.

Motionseffekten gör bland annat att kroppen behöver mindre insulin, och för mig håller effekten i sig ungefär två dygn efter ett träningspass. Det här innebär att jag behöver träna varannan dag för att motionseffekten ska hålla i sig, och för att jag ska kunna ha samma basalprogram inställt på pumpen hela tiden.

imgp2602-kopia

Jag använder bara ett basalprogram, som jag laborerar ganska friskt med och minskar och ökar på basalen i. Om jag inte kan träna varannan dag händer det att jag måste öka på basalen, på samma sätt som jag kan ställa in en temporär basalökning på t.ex. 10-20 % när jag är sjuk.

Motionseffekten har också den fördelen att mitt blodsocker är lättare att hantera när jag äter. Om jag har tränat hårt är blodsockret mer förlåtande, och jag kan – om jag vill – äta mer snabba kolhydrater utan att blodsockret löper amok, vilket det tyvärr annars mycket lätt gör för mig som helt saknar egen insulinproduktion.

7 reaktioner på ”Motionseffekten

  1. Pingback: Vinterns träning – Att vara etta

  2. Pingback: Det bästa med lopp – Att vara etta

  3. Pingback: Träna hårt, ät bra – dö ändå – Att vara etta

  4. Pingback: Vandring i Lemlax – Att vara etta

  5. Pingback: Långpass på juldagen – Att vara etta

  6. Pingback: Traillöpningens effekt på blodsockret – Att vara etta

  7. Pingback: Skaffa dig motionseffekt på blodsockret – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s