Den blå månaden

Hur många av Att vara ettas läsare vet att november är månaden då diabetes uppmärksammas världen över? Förhoppningsvis många, men antagligen inte ens närapå alla – eftersom diabetes fortfarande får väldigt lite uppmärksamhet i gatubilden och i media överlag. (Och de gånger diabetes typ 1 får uppmärksamhet i media, är artiklarna tyvärr alltför ofta genomsyrade av felaktigheter. Sorgligt men sant.)

Fler känner säkert till november som den ljusblå månaden för prostatacancer, och man kan givetvis ondgöra sig över att diabetes inte får en egen månad och att färgerna är så lika, men jag för min del tycker gott att vi kan samsas om november, och att det ena inte behöver utesluta det andra. Bra med uppmärksamhet för både prostatacancer och diabetes, tycker jag!

imgp2069-kopia

I Finland har Diabetesförbundets ungdomsavdelning Inspis startat ett initiativ de kallar #siniranne, vilket går ut på att man bär något blått runt handleden på världsdiabetesdagen och taggar en bild på det i sociala medier. Ifjol gjorde Sockertopparna just det, och även i år kommer vi att träffas på världsdiabetesdagen, i vår lilla knut av världen, och uppmärksamma vår sjukdom.

Kommer du att göra någonting för att uppmärksamma diabetes under november? Om inte annat kan jag tipsa om att klä sig i någonting blått – kanske bara något så litet som ett blått armband. Det kommer åtminstone jag att göra – gör det du med!

Mer om vad jag gör för att uppmärksamma världsdiabetesdagen och den blå månaden längre fram!

2 reaktioner på ”Den blå månaden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s