Dubbelpass

Igår hade jag, för första gången på länge, en dag utan någonting jag måste göra inbokat i kalendern. En helt ledig dag! Jag passade på att testa ett dubbelpass, i form av ett löppass åtföljt av ett pass vattengymnastik. 

Jag startade morgonen efter frukost med en promenad med Ebba, sen minskade jag basalen inför löppasset. Jag sprang 30 minuter (jogg, intervaller, jogg), åt två äppel och tog en pyttedos insulin till. I vanliga fall brukar jag kompensera den förlorade basaldosen med lite mer insulin, men det vågade jag inte göra nu eftersom en timmes vattengymnastik väntade. 

Med basalen temporärt på minus steg mitt blodsocker över 9 efter löppasset, och rörde sig däromkring under vattengymnastiken (gissar jag, eftersom jag kopplar bort pumpen och inte kan se kurvan medan jag är i bassängen). Efteråt tog jag rejält med insulin för att kompensera basalminskningarna, och så åt jag två äppel till direkt efter. Då var blodsockret 8,7 – mycket bra, i min värld! Sen blev det en ordentlig lunch så fort jag kom hem. 


Tjugofyratimmarskurvan såg utomordentlig ut, tycker jag. Blodsockret höll sig nästan helt innanför gränserna, som jag just nu har inställda på 3,9 och 7,8. Jag är mer än nöjd med värden under 10, men jag vill veta när det brakar iväg uppåt så därför har jag den högre varningen redan vid 7. När jag springer ändrar jag larmen till 4,4 och 10,0 och likaså ibland när jag är sjuk. 

Har du testat dubbelpass? Hur funkar det för dig? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s