Gococo träningsstrumpor

Inlägget presenteras i samarbete med Gococo

I helgen sprang jag ett långpass exakt 21,1 km – för att riktigt känna in halvmaratonsträckan inför mitt lopp i oktober. Det är länge sen jag har sprungit så långa sträckor, och som typ 1-diabetiker är jag extra rädd om mina fötter, som lätt drabbas av skavsår och slitage vid långdistanspass. Därför är jag otroligt glad över att få samarbeta med Gococo, ett svenskt företag som tillverkar sport- och kompressionsstrumpor av högsta kvalitet, med fokus på såväl funktion och utseende som på etiska faktorer i samband med tillverkning och materialanvändning.

imgp2139-kopia

Den här gången sprang jag mitt långdistanspass med ett par Gococo Compression Superior-strumpor, och döm om min förvåning när jag faktiskt inte hade ett enda skavsår efter passet! Det har aldrig hänt förut! Compression Superior-strumporna har dessutom ett kraftigt stöd över vaden, precis som jag vill ha det.

imgp2043-kopia

Jag har testat kompressionsstrumpor förut, och gillar trycket som stabiliserar vadmuskeln och ökar cirkulationen vid aktivitet. Vanliga kompressionsstrumpor är också sköna vid cykling, skidning eller raskare promenader, tycker jag. Min gravida kompis, som fick ett par Gococo-kompressionsstrumpor av mig till födelsedagspresent en gång, berättade att de fungerar utmärkt som stödstrumpor för svullna fötter och ben också.

imgp2098-kopia

Gococo har en massa olika sport- och träningsstrumpor. Det finns en strumpa för varje träningstillfälle, kan man med fog säga.

imgp2110-kopia

Löparstrumpor med kort skaft är mitt förstahandsval på sommaren. De är snabbtorkande och förstärkta runt hälar och tår för att avlasta fotens mest utsatta punkter. Om man vill kan man kombinera med ett par sleeves, för att få kompressionseffekten.

imgp2107-kopia

Själv älskar jag att dra på mig ett par sleeves efter ett hårt löppass. Tillsammans med liniment på vaderna är det som balsam för mina ben.

imgp2137-kopia

Funktionen är givetvis viktigast när det gäller träningsstrumpor, tycker jag, men nog måste man ju erkänna att utseendet gör sitt till – strumporna är ju som karameller! Så roligt att matcha med färgglada träningskläder, och visst gör det att man längtar ut i spåret ännu mer när man har någonting fint att ta på sig!

imgp2124-kopia

Min suddiga lilla medhjälpare var också intresserad av Gococo-strumporna. Spännande dofter, tyckte Ebba, även om träningsstrumporna har en funktion som kapslar in odör utan kemikalier.

imgp2144

På söndag ska jag springa ett lopp på 10 km. Jag undrar vilka strumpor jag ska välja då? Just nu lutar det mot mina lila kompressionsstrumpor, vilket möjligen kan ha att göra med att min favoritfärg är lila. Oavsett vilka strumpor jag väljer är jag säker på att de fyller sin funktion under loppet!

imgp2120-kopia

#gococo #gococomoment #gococo_sportswear

Inlägget presenterades i samarbete med Gococo, men alla åsikter och tankar som framförts är mina egna. Mejla mig på attvaraetta@gmail.com om du är intresserad av ett samarbete. 

2 reaktioner på ”Gococo träningsstrumpor

  1. Pingback: Tåstrumpor för diabetesfötter – Att vara etta

  2. Pingback: Om samarbeten – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s