Utesluter diabetesneuropati – för den här gången

IMGP1863

I juli skrev jag om att jag hade värk och domningar i händerna, och att man ville utesluta diabetesneuropati. Sedan dess har jag varit på ett läkarbesök (ett väldigt trevligt och tillmötesgående sådant!) och fått remiss till en fysioterapeut, eftersom läkaren trots allt trodde att det är rygg- och nackproblem och inte neuropati jag har.

Vi kom överens om att det är bäst att jag gör en ENMG om mina problem blir värre, men efter att jag slutade måla och spika och såga avtog värken och domningarna, vilket inte borde ha hänt om det skulle ha varit diabetesneuropati. Jag har dessutom gått till en fysioterapeut några gånger efter det, och upplever att massagen och övningarna jag har gjort har förbättrat situationen betydligt. Läkaren menade ändå att jag, efter så här många år med diabetes, borde kolla upp nervbanorna någon gång då och då, så jag antar att det kan bli aktuellt med en undersökning framöver.

Just nu pustar jag ändå ut, och avskriver neuropatin – för den här gången. Och mattan jag virkade med möda och besvär medan jag hade som ondast: Ja, visst blev den klar till slut!

IMGP1852 - kopia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s