Höstens träning

Mitt största mål med höstens träning – förutom att få ett mer lätthanterligt blodsocker – är mitt andra halvmaratonlopp i slutet av oktober.

Jag utgår ifrån Lovisa ”Lofsan” Sandströms och Jessica Almenäs bok Stora löparboken för kvinnor, och plockar vissa av deras träningspass som passar in i min egen träning. Egentligen borde jag kanske springa tre gånger i veckan för att få optimala förutsättningar för ett halvmaraton, men jag är så skaderädd att jag istället har valt att springa två pass i veckan. Utöver det går jag på ett lett yogapass i veckan, ett pass vattengymnastik och ett pass konditionssal. Resten blir mer vardagsmotion: hundpromenader, paddling och cykling, när andan faller på.

imgp1906-kopia

Igår var jag för första gången på konditionssalsträningen. Den ordnas på Pargas Fysiotjänst och jag går i en grupp via Diabetesföreningen i Åboland. Det kommer nog att bli ett bra komplement till min löpträning; styrketräning med fokus på hela kroppen. Utmärkt för mig! Jag behöver verkligen bli bättre på att träna upp styrkan i kroppen för att den ska orka med löpningen. Fint att den lokala diabetesföreningen ordnar så mycket motionsaktiviteter också, tycker jag!

Vad tränar du i höst?

7 reaktioner på ”Höstens träning

 1. Vivi

  Hej, kör också stora löparboken för kvinnor. Skall på lördag ( om jag hunnit bli frisk..hoppas, hoppas vill verkligen!!) köra min första halvmaraton.

  Gilla

  1. Men oj vad roligt! Stort lycka till, det går nog bra ska du se! Jag håller tummarna för dig och för att du blir frisk inför loppet! Berätta gärna hur det gick sen, jag körde ju mitt första halvmaratonlopp förra hösten och det är alltid lite spännande att göra något för första gången, inte minst med tanke på blodsockret 😊

   Gilla

 2. Pingback: Lätthanterligt blodsocker – Att vara etta

 3. Pingback: Fredagsfys före fredagsmys – Att vara etta

 4. Pingback: Om att aldrig säga aldrig – Att vara etta

 5. Pingback: Vinterns träning – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s