Istället för siripiri

IMGP5558 - kopia

Fruktsocker, druvsocker, socker. Det är najs att ha när blodsockret är lågt. Själv är jag lite trött på glukostabletterna (i Finland finns bland annat siripiri och i Sverige dextrosol) och därför brukar jag ibland byta ut druvsockret mot t.ex. äppel, plommon, ärtskidor och annat som höjer mitt blodsocker när det av en eller annan anledning behövs.

Just nu är det nästan så jag önskar att jag ska ha lite lågt blodsocker för jämnan, så jag får frossa i kaneläppel. Snart kommer mandarinerna också – aj aj, vad gott det ska bli!

Hur gör ni andra med diabetes, byter ni ut glukostabletterna mot någonting godare ibland när blodsockret behöver höjas?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s