Risar Dexcom

Jag älskar min Dexcom. Det är djup och innerlig kärlek från min sida, ingen kan påstå något annat. Men vi har en fnurra på tråden, Dex och jag. För Dex har ett problem, och det är ett stort sådant: larmet för blodsockervärden under 3,1 går inte att stänga av.

Men det är väl lugnt, vem vill inte veta om blodsockret är under 3,1, tänker kanske ni. Jo, förvisso. Men nu är det tyvärr så att Dex inte alltid slår huvudet på spiken med blodsockervärdet, speciellt inte om det är lite lågt, och då kan sensorn visa ett lägre värde än det de facto är.

Här om natten höll jag på att bli tokig på larmen från sensorn, som ett efter ett avbröt min skönhetssömn likt en kolikbaby. Piiip! Piiip! Piiip! Blodsocker under 3,1. Yeah right. Det låg i verkligheten på 4,8 – ett utomordentligt värde för mig, och alla andra som vill hålla blodsockret på en nivå som liknar en frisk persons så långt det är möjligt.

Piiip! Piiip! Piiip! Tyckte Dexcom om det. Och jag hade lust att slänga hela pumpen och allt åt fanders. Men det gjorde jag inte. Istället hoppas jag att Dexcoms tillverkare kan göra något åt det här, och tillåta användaren att stänga av samtliga larm, om man så vill.

Sen är min kärlek till Dex fullkomlig.

6 reaktioner på ”Risar Dexcom

  1. Det var absolut ett alternativ just den här natten, jag blev så störd på det eviga pipandet. Nästa gång tror jag faktiskt att jag stänger av eländet så man får sova ordentligt. Den här sensorn var dessutom bara två dagar gammal vid tillfället, så det föll ju inom ramarna för den ”godkända” perioden och inte under någon omstartsperiod, så den borde ha fungerat!

   Gilla

 1. K2

  Håller med om detta! Det finns tillfällen då jag följer bara själva trenden då jag vet att BS ligger på högre än 2,8 (runt 4). Och jag vill också kunna stänga av larmet vid sådana här tillfällen! Har också stängt av sensorn och startat om den på morgonen och det är också förbannat irriterande. Man borde kunna stänga av ljudet under vissa omständigheter. Och JA, jag ÄLSKAR också min Dexcom.

  Gilla

  1. Hoppas på att tillverkarna tar till sig vår (användarnas) feedback på detta! Det verkar ändå vara ganska många som har samma erfarenhet…

   Jo, jag tycker faktiskt att Dexcoms styrka ligger i just trenderna och att man kan se vartåt det barkar, så att säga. Jag märker en stor skillnad i hur jag sköter min diabetes när jag har CGM och när jag ”bara” mäter blodsockret. Det blir liksom så mycket lättare att parera, förhindra och förebygga med Dexcom! 👍

   Gilla

 2. Håller också med. Tycker absolut att man måste kunna få stänga av alla ljud/larm helt om man vill. Finns tillfällen man inte vill råka ut för larm/ljud! Till exempel på begravning, tyst-minut etc..

  Gilla

  1. Exakt! Jag tycker det borde få vara upp till användaren själv att avgöra vid varje tillfälle. Tanken är säkert god från tillverkarnas sida, men i praktiken funkar det ju inte alltid så…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s