I test: FlipBelt

Inlägget presenteras i samarbete med FlipBelt

Man kan inte ha för många bärsystem till insulinpumpen, det är min bestämda åsikt. Ibland vill jag använda klänning, ibland kjol, ibland byxor och ibland träningstights, och oberoende av vad jag har på mig vill jag känna mig så fri och ledig som möjligt, trots att jag bär på en insulinpump tjugofyra timmar om dygnet.

FlipBelt0

För inte så länge sedan skrev jag att jag skulle vilja testa ett FlipBelt att bära min pump i, och kort därefter fick jag möjlighet att göra det. FlipBelt är ett elastiskt resårband, som fungerar som ett tubformat förvaringsbälte.

FlipBelt1

Mitt FlipBelt är ett FlipBelt Zipper, vilket innebär att det har en inbyggd dragkedjeficka. För mig, som alltid tar det säkra före det osäkra, känns det som en extra trygghet att kunna förvara pumpen i en tätt tillsluten ficka om jag vill.

FlipBelt2

FlipBelt Zipper är lite bredare än FlipBelt Classic, som är FlipBelts originalbälte. Classic saknar dragkedjan som Zipper har, men efter att ha testat att ha pumpen i de vanliga fickorna kan jag konstatera att man lugnt kan bära pumpen även i de fickorna utan att vara rädd för att den ska trilla ut. Om man vill kan man också vända bältet ut och in, så att öppningarna kommer inåt kroppen. På så sätt ligger pumpen verkligen tryggt.

FlipBelt4

Jag har testat mitt FlipBelt grundligt: igår fick det följa med på en lång löptur på 12 km och några dagar innan det på ett intervallpass. Bältet satt som gjutet runt min midja – det måste vara det första midjebälte jag har haft som inte har studsat runt under hård aktivitet! Det bästa är nästan att jag inte bara kan förvara pumpen i bältet, utan att jag också får rum för glukostabletter, telefon och nycklar.

FlipBelt5

FlipBelt fungerar också utmärkt att förvara pumpen i under yoga, kunde jag konstatera. Utöver träningssituationer har jag som mest nytta av FlipBelt i vardagen då jag inte vill att pumpen ska puta ut vid byxlinningen, som den gör om jag använder klipset. I mitt FlipBelt ligger pumpen tätt intill kroppen, samtidigt som den är lättillgänglig och snabbt kan halas upp då jag vill kolla blodsockerkurvan eller dosera insulin.

FlipBelt3

FlipBelt finns i en massa härliga färger, och även om jag valde ett svart FlipBelt Zipper den här gången är jag väldigt sugen på ett färglatt FlipBelt Classic att komplettera med. Kanske en tidig vink till jultomten…

Inlägget presenterades i samarbete med FlipBelt, men alla åsikter som framförts är mina egna. Mejla mig på attvaraetta@gmail.com om du är intresserad av ett samarbete. 

7 reaktioner på ”I test: FlipBelt

 1. Pingback: Tävling: Vinn ett FlipBelt – Att vara etta

 2. Jag deltar gärna i tävlingen för Alecs räkning (vår 5.5-åriga son som är diabetiker).
  Motiveringen lyder: Alec blev jätteglad när jag visade dessa bälten åt honom och spelade upp introduktionsvideon till Zipper-modellen. I över 4.5 år har han haft diabetes typ 1 och ända sedan han fick pump har han i huvudsak använt sig av Medtronics ryggsäck som är designad just för deras pumpar. Funkar ok, pumpen är inte i vägen och hålls bättre på plats än vad den gör med klipset som han brukar använda om vi ska iväg någonstans. I våras fick Alec Medtronics nya pump, något som medförde ett ökat intresse för skötseln av diabetes från hans sida. Ännu större blev intresset i slutet på juni när han beviljades sensor på heltid och han insåg att han kan kontinuerligt följa med bs-värde själv, utan att behöva mäta. Kruxet är bara att när han använder ryggsäcken kommer han inte åt pumpen själv, vilket han skulle göra med ett flipbelt. Att använda klipset hela tiden funkar inte heller för det hindrar honom i många av hans mer fartfyllda lekar när pumpen riskerar att falla ur byxlinningen + att de flesta av hans mjukisbyxor rasar ner när pumpen hänger i linningen.
  Om Alec vinner önskar han ett grått FlipBelt av Zippermodellen (stl. XXS). 😊
  Jag delar även tävlingen på min fb-sida.

  Gilla

 3. Pingback: Pumpen under träning – Att vara etta

 4. Pingback: Om samarbeten – Att vara etta

 5. Pingback: En tjock diabetiker får skylla sig själv – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s