Glad sommar!

Eftersom jag officiellt inleder min semester imorgon kommer jag också att ta en liten paus från Att vara etta under sommaren. Det här innebär inte att jag inte kommer att uppdatera bloggen alls, utan att uppdateringarna blir mer sporadiska under ett antal veckor framöver.

Det är också möjligt att jag är tillbaka fortare än någon anar, eftersom jag har ett roligt samarbete på gång. En blodsockerrapport från Möviken runt måste jag nog också återkomma med. Ni får gärna hålla tummarna för att allt går bra på loppet!

Med dessa ord (det lät väl högtidligt och fint!) önskar jag alla som läser Att vara etta en riktigt skön sommar med mycket god mat och dryck, ännu mer motion och finfina blodsockerkurvor!

IMGP1135 - kopia

Ska man få ligga i hängmattan i långbyxor, med yllesockor på fötterna i sommar? Det återstår att se! Jag ligger ändå inte där så ofta, men i sommar ska jag försöka göra det också, mellan varven. 

4 reaktioner på ”Glad sommar!

 1. Stefan Lithner

  Du skriver trevligt och bra. Jag får intrycket att Du sköter Dig mycket bra, och jag hoppas att jag har rätt.
  Du skriver att diabetes typ 1 är ett heltidsjobb. Det är väl det jag försöker säga i mina blogginlägg att diabetes typ 1 inte ska få bli. Om man låter den bli ett heltidsjobb, så har man ju på sätt och vis kapitulerat.
  När vi så småningom börjar märka att vi inte orkar riktigt lika mycket som förr, och inte längre kan träna upp oss så att vi gör det heller, vill jag kunna tänka tillbaka på många saker och säga till mig själv: ”Det, … och det, … och det … har jag ändå gjort- trots min diabetes 1.”, och omvänt aldrig kunna säga: ”Det hat jag inte gjort på grund av min diabetes 1.”
  Ganska många gånger, särskilt när jag var yngre, så tänkte jag just att: ”Jag vill uppleva detta! Kosta vad det kosta vill!” Sedan får jag försöka anpassa min diabetes till de krav som ställs.
  Eftersom jag levde ett antal av mina tidigare år under ganska dystra prognoser var det kanske lättare att tänka ”Nu eller aldrig” i en del situationer. Ibland har det hänt att jag fått ”utmana min diabetes”. Min uppfattning är att dessa utmaningar fallit mycket väl ut och eventuell kostnad i form av sämre hälsa har uteblivit, även om det funnits tillfällen då jag tvivlade en smula.
  Glad sommar på Dig!

  Gilla

  1. Hej Stefan, och tack för din kommentar! Du har alldeles rätt i det du skriver, och jag håller med – kanske är det så att heltidsjobb inte är ett tillräckligt beskrivande begrepp? Ständig jour vore kanske bättre. Jag upplever nog att jag inte låter min diabetes styra, och att jag i slutändan gör det jag vill, men att jag hela tiden måste ta min diabetes i beaktande i alla situationer. Du förstår säkert vad jag menar, det gör nog de flesta som har levt med typ 1 länge. Sjukdomen har blivit en så normal del av min vardag att jag inte reflekterar speciellt mycket över det: Så här är mitt liv och det är bra så. Det är annorlunda än jag trodde att det skulle bli innan jag insjuknade, men det är bra. Riktigt bra!
   Allt gott och en glad sommar till dig!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s