Sjukdomsberättelser om diabetes typ 1

Idag är det dags för mig att avslöja vad mitt stora projekt handlar om! Föreställ er trumvirvlar och fanfarer i bakgrunden till detta klimax av avslöjanden:

Jag ska börja forska i sjukdomsberättelser om diabetes typ 1! Som jag tidigare har nämnt är jag FM i folkloristik vid Åbo Akademi, och jag är otroligt intresserad av berättelser. Mitt stora projekt är en doktorsavhandling i folkloristik, som ska behandla typ 1-diabetikers upplevelser av livet med sjukdomen och bemötandet i vården och det omkringliggande samhället.

Jag kommer att fokusera på finlandssvenska personer med diabetes typ 1, och det är de personliga upplevelserna jag är intresserad av. Redan i sommar kommer jag att börja göra en del intervjuer, men jag återkommer med mer information om min forskning här på bloggen senare i höst, ifall det är så att just du som läser det här känner dig inspirerad och är intresserad av att vara med om en intervju.

IMGP5194 - kopia

Diabetes typ 1 är en väldigt individuell sjukdom. Alla har vi våra personliga upplevelser och berättelser relaterade till sjukdomen. Dem är jag intresserad av.

4 reaktioner på ”Sjukdomsberättelser om diabetes typ 1

  1. Pingback: Vill du berätta om din diabetes typ 1? – Att vara etta

  2. Pingback: Min doktorsavhandling – Att vara etta

  3. Pingback: Jobba med diabetes – Att vara etta

  4. Pingback: Den där avhandlingen – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s