Till endokrinologen

IMGP1063 - kopia

Idag ska jag till diabetesläkaren. Det är ungefär exakt ett halvt år sen sist. Genom åren har jag gått till läkaren p.g.a. min diabetes med lite olika intervaller: var tredje månad, var sjätte och var tolfte. (När jag var nyinsjuknad var det naturligtvis oftare än så.)

Två gånger om året är helt okej för mig just nu, eftersom jag sköter min diabetes så självständigt. Jag ändrar själv basaldoserna då det behövs, och jag följer upp mina blodsockervärden ganska nitiskt (vilket ni nog har märkt!).

IMGP1065 - kopia

Jag ska vara ärlig. Jag gillar inte att gå till läkaren. Inte det minsta. Det sitter nog i från när jag var liten, och fick stå ut med både det ena och det andra i sjukhusmiljö. Men till och med jag fattar att det är viktigt, och att det behövs. Om inte annat så för att jag ska få veta mitt senaste HbA1c (långtidsblodsockervärde) och för att få insulinrecepten förnyade. Jag brukar också ha en lista med frågor med mig till läkaren. Listan ovan ska jag fylla på med fler frågor av mer privat karaktär.

Vad tycker ni om mitt anteckningsblock, förresten? Passande för en typ 1-diabetiker, eller hur? Det skulle ha kunnat vara jag som hade tagit en tugga rakt av chokladplattan när mitt blodsocker var riktigt, riktigt lågt – så där lågt så man tror man ska äta upp ett helt kylskåp. Hehe. Hur det känns kan nog bara en annan med diabetes förstå.

En reaktion på ”Till endokrinologen

  1. Pingback: Efter läkarbesöket – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s