Mellan hägg och syren

Den bästa tiden är nu. Den bästa tiden är verkligen nu. Tiden mellan hägg och syren*. Den är så kort, så försvinnande kort, och kanske just därför så underbar.

Mitt blodsocker mår som bäst den här tiden på året, förmodligen av många anledningar. Det är ljusare (mer naturlig D-vitamin!), vanligen lite varmare, jag är ute lite oftare, rör på mig lite mer och är psykiskt i lite bättre form än inför vinterhalvåret. Som så många andra nordbor påverkas jag av årstidsväxlingen, och våren och sommaren är mina favoriter. Det är klart att det påverkar blodsockret: allt påverkar blodsockret.

IMGP0754 - kopia

Jag har tagit fram min mountainbike och börjat cykla igen, efter vinterns paus. Premiärturen för paddling väntar fortfarande! Härligt!

*Har ni funderat över varifrån uttrycket ”mellan hägg och syren” kommer? Folkloristen (jag!) kan berätta följande: Uttrycket mellan hägg och syren sägs första gången ha använts av en skomakare som tog semester på försommaren och satte upp en skylt med texten ”Stängt mellan hägg och syren”. Källa: Institutet för språk och folkminnen.

En reaktion på ”Mellan hägg och syren

  1. Pingback: Augustifenomenet – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s