Kära mamma

Idag firar vi morsdag i Finland. För mig och min diabetes har min mamma spelat en oerhört stor roll; utan min mamma vet jag faktiskt inte var jag skulle vara eller hur jag skulle må idag.

På nätet läser jag ofta om mammor till barn med diabetes typ 1: mammor som otaliga gånger varje dag (och natt!) mäter blodsockret på sina små barn, som injicerar insulin, som räknar kolhydrater, som vakar nätterna igenom för sina barns skull.

Mammor, som kämpar tjugofyra timmar om dygnet, som slåss för att barnen ska få tillgång till den vård och de hjälpmedel som finns. Mammor, som utkämpar den dagliga blodsockerkampen för sina diabetessjuka barns skull. Mammor, som gör allt för sina barn. Mammor, som är superhjältar förklädda till vanliga kvinnor.

En sådan mamma är min mamma.

Jag kommer aldrig att kunna återgälda dig allt du har gjort för mig, jag kommer alltid att stå i tacksamhetskuld till dig. Jag hoppas att du vet hur mycket allt du har gjort har betytt för mig. Kära mamma. Tack.

Copy of IMGP3980

För ett tag sedan intervjuade jag min mamma om hur det var att vara förälder till ett barn med diabetes typ 1. Ni kan läsa intervjun här (klick!) på Att vara etta.

3 reaktioner på ”Kära mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s