Russinmix

Idag tänkte jag presentera någonting som är allt annat än blodsockervänligt, men som kan vara jättebra för insulinbehandlade diabetiker som behöver få upp sitt blodsocker vid hypoglykemi eller lågt blodsocker: russin.

Jag gillar russin av många anledningar. Dels är de goda, dels höjer de mitt blodsocker väldigt mycket, vilket är jättebra till exempel när jag är ute och springer. Ett tiotal små russin och jag kan springa en halv timme till utan att blodsockret sjunker för mycket (så där generellt naturligtvis, det är ju olika från gång till gång – såklart).

När jag var i Sverige hittade jag en ekologisk russinmix från Saltå kvarn, med olika smaker. Russin med äpple, körsbär och mullbär – låter det inte supergott? Jag föredrar alltid ekologiska produkter, alldeles speciellt russin, som annars drar åt sig en massa gifter om de är konventionellt odlade och tillverkade.

Vad brukar ni andra med diabetes typ 1 stoppa i er när ni har lågt blodsocker?

IMGP0490 - kopia

Blodsockerhöjare, som till exempel russin, behövs också ibland (ganska ofta!) när man har diabetes typ 1.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s