I bagaget från Sverige

Vad köper den här diabetikern när hon är i Sverige? Jo, dextrosol och proteinpudding. Jag är så innerligt trött på de finska glukostabletterna, siripiri – på samma sätt som säkert många svenska diabetiker är trötta på dextrosol.

Glukos är verkligen en livräddare när blodsockret är lågt: det höjer blodsockret förhållandevis snabbt, men blir förstås otroligt trist att knapra på, när man har ätit x antal glukostabletter i sina dagar. Till sist känns alla smaker som torrt mjöl i munnen. Blä!

IMGP0497 - kopia

Lite variation i blodsockerlandet skadar aldrig. Chokladsmak på proteinpuddingen och colasmak på glukostabletterna, mums! (Proteinpuddingen köper jag bara för att jag tycker den är god, inte för att den ska höja blodsockret.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s