Gräv där du står

Som så ofta när jag har varit på resor och sett vackra platser, inser jag att jag själv också bor på en otroligt vacker plats. Det är som om man ser sina hemtrakter med nya ögon när man har varit borta ett litet tag, tycker jag.

I helgen beslöt jag mig för att göra en vandringstur på Sattmarksleden, som ligger ett stenkast hemifrån mig. Varför resa långt för att vandra, när jag kan göra det nästgårds? Gräv där du står, liksom.

NT0

Sattmarksleden består av tre rutter: en på 2,5 km, en på 5,5 km och en på 11,0 km. Vi väljer den längsta för dagens vandringstur.

NT1

Ebba visar vägen, liksom de blå pilarna.

NT2

Blå märkning på träden berättar att vi är på rätt spår.

NT3

Fin terräng, också för löpning (speciellt på de kortare rutterna, den längsta är mer kuperad).

NT4

Höger eller vänster? Idag tar vi höger!

NT5

Otroligt vacker vårdag! Vi knallar över diken med nygjorda spångar.

NTblåsippor

Blåsippan ute i backarna står…

NT6

Dags för lunchpaus!

NT7

Matsäcken består av tonfisksallad med fetaost och ostsmörgåsar. Ebba får frystorkad kyckling (allt annat vore väl orättvist?!).

NT8

Kakao, lite russin och 70%-ig choklad smakar om möjligt ännu bättre utomhus.

IMGP0553

Sen går vi vidare, både genom lite tätare skog…

IMGP0544

…och genom mer kalhuggen sådan. Vackert, på olika sätt.

NT9

Tillbaka vid utgångspunkten. Här skulle vi ha kunnat ta oss en kopp kaffe med dopp, om vi hade velat, för Sattmarks kaffestuga har öppnat för säsongen.

NT10

Väl hemma visade min CGM en synnerligen rak kurva. Blodsockret lågt runt 5 före, efter och under hela vandringen. High five! Hur ofta händer det, liksom? Den här gången ställde jag in en temporär basalminskning ungefär en timme före vi började gå, en annan (lite mindre) medan vi gick, och så tog jag ungefär hälften så mycket insulin till det jag åt som jag annars brukar. Den här gången funkade det toppen. En på alla sätt perfekt vandringstur!

5 reaktioner på ”Gräv där du står

  1. Pingback: Blodsockervänlig picknick med äggmuffins – Att vara etta

  2. Pingback: Trailpass med Team Nordic Trail – Att vara etta

  3. Pingback: Vandring på Sattmarksleden – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s