Gästbloggar på Bättre hälsa

Jag har ju skrivit om att jag har en del större och mindre diabetesrelaterade projekt på gång. Nu kan jag kruxa av ett av dessa från min lista! Jag har nämligen blivit intervjuad av Sandra Jönsson på Bättre hälsa, där jag också har skrivit ett gästinlägg om min diabetes.

Klicka in er på Bättre hälsa och läs Sandras reportage om mig, samt mitt gästinlägg! Nedan ett kort utdrag ur mitt inlägg ”Du är ju inte…tjock?” – fördomar och förutfattade meningar om diabetes typ 1:

”Har du diabetes? Men du är ju inte… tjock?”. Under mina snart 24 år med diabetes typ 1 har jag ibland fått förvånade blickar, eller rentav rakt uttalade frågor från omgivningen när det har framkommit att jag har diabetes. Ja – jag har diabetes typ 1. Nej – jag fick inte diabetes typ 1 på grund av min vikt (som för övrigt alltid har varit fullständigt normal). Och ja – jag tycker att det är lite jobbigt att behöva bli bemött med sådana frågor.

Hela gästinlägget (klick!) hittas på Bättre hälsa, där ni bland annat kan läsa om vilka fördomar om diabetes jag stötte på som barn, och vilka jag möter idag.

image
Foto: Maija Arosuo

En reaktion på ”Gästbloggar på Bättre hälsa

  1. Pingback: Mitt stora projekt – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s