Vad jag är dålig på

Jag är generellt superbra på att sköta min diabetes. Jag gör allt man ska, och jag gör alltid så gott jag kan. Utom i ett fall, och i det fallet är jag verkligen urdålig.

Jag är skamligt dålig på att byta lancetter i blodprovstagaren. Heter den förresten så? Den lilla ”pickaren”, som laddas med engångslancetter. Och just det: engångslancetter. Det är ju meningen att man ska byta lancett efter varje kapillär blodprovstagning för hemmabruk, som det så fint kallas. Gör jag det? Byter jag efter varje gång? Nej, nej, nej.

IMGP0208 - kopia

Jag vågar inte ens erkänna hur sällan jag byter lancett, så sällan är det. Pinsamt, och dåligt av mig. Fy skäms.

Är jag ensam om att vara dålig på det här? (Säg att jag inte är det!) Hur ofta byter ni andra med diabetes lancetter?

3 reaktioner på ”Vad jag är dålig på

  1. Du är INTE ensam. Jag byter så sällan, så jag nästan inte vågar berätta hur sällan… Ibland beställer jag lancetter från diabetesmottagningen bara för att beställa, så de inte börjar fundera. Usch. Fingertopparna är hårda som sten och det kommer nästan ingen blod ur dem, men ändå får jag inte för mig att byta lite oftare.

    Liked by 1 person

  2. Anna

    Engångs är väl lika med endags, visst? Brukar för det mesta komma ihåg att byta varje morgon, men däremellan kan det ju vara lite svårt när man är på språng…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s