Istället för mjölk

IMGP0067 - kopia

Jag har lite svårt för större mängder mjölk blodsockermässigt, och därför använder jag alternativa mjölkdrycker. Mandel-, cashew-, kokos- och pistagemjölk/dryck är bättre alternativ för mitt blodsocker, medan t.ex. havremjölk och sojamjölk är lite sämre.

Det gäller att kolla noggrant på förpackningarna om man inte vill ha tillsatt socker (det gäller det mesta, faktiskt) men dessa är ganska tydligt utmärkta med texten ”osockrad”. Sen ska man också komma ihåg att det finns många produkter som benämns som ”sockerfria” men som inte alls är det. Texten ”inget tillsatt socker” brukar man kunna lita på, men man måste alltid läsa innehållsförteckningarna för att vara säker.

Som typ 1-diabetiker kan jag äta socker om jag vill, men personligen föredrar jag att göra det i så liten mängd som möjligt (eller inte alls). Nu står påsken inför dörren, och det blir lite mer sockerprat här på Att vara etta framöver. Titta in igen om du är intresserad av min syn på godis och socker!

4 reaktioner på ”Istället för mjölk

 1. Vilken tycker du är bäst i kaffe? Jag funderar på att försöka minska lite på mjölk men äälskar ju min latte. Då mina son var några månader så var jag pga hans allergi utan mjölkprodukter och drack då havremjölk i kaffet, men inte var det nu riktigt samma sak.

  Gilla

  1. Nu är jag säkert inte den bästa personen att svara på den här frågan eftersom jag så sällan dricker kaffe, men jag har hört av andra att mandelmjölk inte är någon höjdare i kaffe. Kokosmjölk kan fungera bättre, har jag hört, så jag skulle testa det i första hand om jag var du!

   Gilla

  2. Oatlys iKaffe är havremjölk speciellt utvecklad för att fungera i kaffe (dah! 🙂 ) och används också av baristas då den går att skumma för att få latte och liknande. Jag dricker inte kaffe, men min man tycker den är riktigt bra (han tar ofta den i kaffet trots att han inte har problem med vanlig mjölk).

   Gilla

 2. Jag köper ibland Alpros sojamjölk light. Den innehåller dock socker men innehåller totalt mindre kolhydrater än den vanliga så dietisten på diabetesmottagningen tyckte jag kunde ta den med socker i för den innehöll mindre kolhydrater. Men personligen tycker jag man ska hålla sig borta från socker/sötningsmedel så gott det går. Det är ju stor skillnad på vart kolhydraterna kommer ifrån.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s