Running with Diabetes

IMGP7219 - kopia

Idag tränar vi vårt andra gemensamma pass inom projektet Motionera med diabetes. Vi träffas varannan vecka, och ikväll är det dags för långpass!

När man har hållit på med löpning ett tag kan det börja vara lite si och så med motivationen för en del. Vissa blir frälsta med en gång, medan andra börjar vackla lite, och kan känna att det nog skulle vara mycket skönare att bli kvar i soffan, istället för att ge sig ut och svettas. Då är det viktigt att man har någonting som motiverar en. Vårt mål inom projektet är att springa loppet Naisten kuntovitonen, men om man inte har ett lopp som mål, vad kan då motivera en?

För mig personligen har min diabetes blivit en motivationsfaktor. Jag har visserligen inga problem med att komma ut och träna (jag är en av de där som blev frälst av löpningen ganska omgående), men väl ute kan det såklart vara mer eller mindre tungt att springa. Då brukar jag tänka på min diabetes. Som jag har konstaterat tidigare är det svårt att träna med diabetes typ 1, det är en massa faktorer att ta i beaktande, men jag blir peppad av att tänka att min diabetes inte ska hindra mig från att träna riktigt hårt. När jag är ute och springer och det känns motigt tänker jag på alla blodsockerhjältar där ute, på alla som liksom jag dagligen kämpar med den här stundtals helvetiska sjukdomen, och då känns det genast lättare att springa.

IMGP7224 - kopia

Mitt motto är ”I can do anything except make insulin”. För lite extra pepp när jag springer har jag också gjort några olika ”Running with Diabetes”-armband. Jag behöver bara snegla på armbanden när jag springer för att få en energikick. För vad är väl 5 km, 10 km, eller ens 21 km löpning i jämförelse med den eviga blodsockerkampen?

Nej, just det. Det är ingenting i jämförelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s