Superfood

IMGP7712 - kopia

I helgen hade Diabetesföreningen i Åboland vårmöte. Efter mötet höll Nina Westerback från Riktig mat en föreläsning om superfood för oss. Jag är ganska insatt i superfood och äter fortfarande min superfrukostpudding varje morgon (fast nu har jag dessutom börjat tillsätta chlorella i den) men jag fick ändå några nya tips att ta med mig. Visste ni till exempel att kallpressad kokosolja är jättebra för långdistansidrottare? Det visste inte jag, men det låter ju logiskt. Nu kan jag med gott samvete blanda i ännu lite mer kokosolja i min blodsockervänliga morgonkakao om jag vill.

Efter mötet fick jag också möjlighet att se en Freestyle Libre-mätare i verkligheten för första gången. Jag har läst en hel del om Libren, men den har ännu inte kommit till Finland, så jag hade inte sett den (förutom på bild) förrän nu. Den verkar väldigt smidig och bra, men för mig personligen är CGM:en nog av större nytta eftersom den kommunicerar med min pump och larmar mig vid högt och lågt blodsocker.

Det är ändå jättefint att det kommer ny teknik för behandling av diabetes typ 1 hela tiden, och jag tror många kommer att gilla Freestyle Libren när den kommer till Finland!

2 reaktioner på ”Superfood

  1. Emi

    Jag använder (eller försöker 😉) även Clorella och Spirulina, har du något bra tips vad man kan blanda dessa med så smaken försvinner / blir mildare?! Tycker de smakar så jäkla äckligt så det är kämpigt 😂 nästa gång blir det nog kapslar!

    Gilla

    1. I puddingblandningen som jag lagar känner jag bara av smaken lite, så det kan jag rekommendera! Det är ju lite omständligt förstås, så annars skulle jag testa smoothie, kanske med någon stark krydda/ingrediens som täcker smaken av alg 😉

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s