Som att borsta tänderna

IMGP9593 - kopia

Det jobbiga med diabetes typ 1 är inte att injicera insulin eller mäta blodsockret. Att injicera insulin (via insulinpennor eller pump) är för mig ungefär som att borsta tänderna för en frisk person. Det är ingenting jag tänker speciellt mycket på, efter 23 år med sjukdomen. Det är sånt som ska göras, helt enkelt. En naturlig del av mitt liv.

Det jobbiga med diabetes typ 1 är att sjukdomen inte är speciellt logisk. Det som fungerar en dag gör det inte nödvändigtvis en annan. Kroppen är så komplex, och att förstå sig på alla faktorer som påverkar blodsockret är som en hel vetenskap, en vetenskap som ständigt kommer med nya rön.

Men att injicera insulin eller mäta blodsockret, det är ungefär som att borsta tänderna. Sånt jag bara gör. Sånt som bara ska göras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s